Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la PTF Calafat

 

Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, 38,6 kilograme de substanţă solidă, posibil opiu, în valoare de aproximativ 600.000 de euro. Pachetele erau învelite în plumb şi ascunse în două grătare din metal. Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, conducătorul autocamionului fiind reţinut pentru 24 de ore.

În data de 10.04.2022, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, pește, încărcat din Turcia pentru societăţi din Franţa şi Italia.

În urma controlului preliminar efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în lăzile de depozitare ale remorcii, 480 de pachete cu țigări, care aveau aplicate timbre fiscale de Turcia.

Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la PTF Calafat

Având în vedere aspectele sus-menționate, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, pe șasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare, au fost descoperite două grătare din metal. Acestea erau prevăzute cu câte un spațiu de colectare, închis ermetic prin sudare.

Existând suspiciunea că în acele spații s-ar putea afla bunuri interzise la deținere, polițiștii de frontieră au procedat la desfacerea acestora.

Astfel, s-a constatat faptul că fiecare cutie conține câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanță solidă de culoare maronie (posibil opiu), în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro.        

Peste 38 de kilograme de opiu, descoperite ascunse în două grătare metalice, la PTF Calafat

Întreaga cantitate de substanță va fi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova şi BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.