Advertisement

Peste 1.000 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
joi, mai 05, 2022 | 17:16 Last Updated 2022-05-05T15:50:25Z

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F Calafat au descoperit într-un microbuz, mai multe colete care conţineau peste 1.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Produsele aparţineau şoferului mijlocului de transport, un cetăţean polonez, care nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea.

Peste 1.000 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Calafat

În data de 04.05.2022, în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean polonez, în vârstă de 29 de ani, aflat la volanul unui microbuz, care transporta diverse bunuri în regim curierat.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în colete, 958 articole vestimentare și 48 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele aparțineau șoferului mijlocului de transport, care a declarat polițiștilor de frontieră că nu  deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 218.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 1.000 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement