Advertisement

Patru cetățeni sirieni depistați ascunşi printre cutii cu fructe şi legume, într-un ansamblu rutier, în PTF Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, iunie 24, 2022 | 20:24 Last Updated 2022-06-24T17:24:56Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, patru cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un ansamblu rutier. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Patru cetățeni sirieni depistați ascunşi printre cutii cu fructe şi legume, într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

În ziua de 23.06.2022, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, în vârstă de 42 de ani, care conducea un ansamblu rutier. 

Acesta transporta, conform documentelor prezentate, legume și fructe, pe ruta Turcia – Marea Britanie.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat faptul că sistemul de închidere al semiremorcii este secționat, situaţie care permitea scoaterea sigiliului, fără deteriorarea acestuia.

Având în vedere acest aspect, colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interior au fost descoperite ascunse patru persoane.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetățeni sirieni. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport, într-o parcare din proximitatea orașului Sofia, de pe teritoriul Bulgariei, cu sprijinul șoferului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru cetățeni sirieni depistați ascunşi printre cutii cu fructe şi legume, într-un ansamblu rutier, în PTF Calafat

Trending Now

Advertisement