Advertisement

Trei cetățeni sirieni depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, iunie 24, 2022 | 19:56 Last Updated 2022-06-24T16:56:49Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, trei cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un ansamblu rutier. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Trei cetățeni sirieni depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat


În ziua de 24.06.2022, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, în vârstă de 42 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Acesta transporta năut, conform documentelor prezentate, pe ruta Turcia – Norvegia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permițea accesul în compartimentul de marfă, fără deteriorarea sigiliului vamal.

Având în vedere acest aspect, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interior au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetățeni sirieni. Aceștia au declarat că s-au urcat în automarfar, cu ajutorul șoferului,  într-o parcare din apropierea orașului Sofia, de pe teritoriul Bulgariei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cele trei persoane ascunse, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Trei cetățeni sirieni depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement