Advertisement

Doi cetățeni turci depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în România

Gigel Ciobanu
joi, august 11, 2022 | 13:05 Last Updated 2022-08-11T10:07:14Z

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au depistat, doi cetățeni turci care au încercat să se sustragă controlului de frontieră și sa intre ilegal în România.

Doi cetățeni turci depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în România

În data de 09.08.2022, în jurul orei 19.10,  în zona Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, poliţistul de frontieră planificat în serviciu să execute controlul autoturismelor pe sensul de intrare în țară, a observat un autoturism care circula în regim de taxi și care se deplasa dinspre Bulgaria spre România.

Șoferul a oprit la aproximativ 70 metri față de tonetele de control, iar din autoturism au coborât două persoane de sex masculin. Cei doi au traversat porţiunea de teren ce desparte sensurile de mers, ajungând pe arterele de circulaţie ce deservesc sensului de ieșire din țară, cu intenția de a evita controlul de frontieră.

Aceștia au fost interceptați de către polițistul de frontieră, fiind legitimați în zona tonetelor de control.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, în vârstă de 40, respectiv 43 de ani. Ulterior, a fost interceptat șoferul taxiului, care a declarat că a fost solicitat de către cei doi cetățeni într-o benzinărie de pe raza localității Vidin să îi transporte până în P.T.F. Calafat, acesta necunoscând situația persoanelor.

Având în vedere aspectele constatate, cei doi cetățeni turci, șoferul și mijlocul de transport au fost predați reprezentanților Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Doi cetățeni turci depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în România

Trending Now

Advertisement