197 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE APROXIMATIV 100.000 DE LEI ȘI 11 INFRACȚIUNI CONSTATATE DE POLIȚIȘTI NOAPTEA TRECUTĂ

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 În noaptea de 24/25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.00-02.00, în județul Dolj, a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

197 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE APROXIMATIV 100.000 DE LEI ȘI 11 INFRACȚIUNI CONSTATATE DE POLIȚIȘTI NOAPTEA TRECUTĂ
În cadrul acțiunii au fost angrenați 208 polițiști din cadrul structurilor de ordine publice, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și 49 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 96 de societăți comerciale, au fost legitimate aproximativ 1.025 de
persoane, dar și 769 de autovehicule. De asemenea, au fost instituite 35 de filtre rutiere. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.367 de lei, dintre care 167 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 7 la alte acte normative.

De asemenea, au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind confiscată suma de 2.292 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 20 permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni, 7 la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și 4 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Exemple:

1.Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Calafat, a fost depistat de polițiștii Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare, în jurul orelor 23.35, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uturinului, din comuna Desa.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

Totodată, numerele de înmatriculare provizorii, montate pe autoturism, erau expirate din luna iulie 2021.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

2. Un bărbat de 48 de ani, din comuna Unirea, a fost depistat de polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate, în jurul orelor 23.55, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 A, în comuna Unirea.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

3. Un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe bulevardul Nicolae Romanescu, în timp ce avea asupra sa un cuțit cu lama de aproximativ 10 cm.

Un tânăr de 24 de ani a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Amaradia, având asupra sa un box metalic și un spray iritant lacrimogen.

Doi bărbați de 25 și 35 de ani, ambii din municipiul Craiova, au fost depistați pe bulevardul Ilie Balaci, în apropierea unei săli de jocuri de noroc, având asupra lor câte un briceag cu lamă de 15 cm.

În toate cele patru situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.