ÎNDRĂZNEȘTE SĂ FII COOL FĂRĂ DROGURI!

 În perioada 27.09-16.12.2022, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, alături specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Dolj, vor desfășura activități informativ-preventive în cadrul Campaniei de informare în vederea prevenirii consumului și traficului de droguri ,,Îndrăznește să fii cool fără droguri!”.

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ FII COOL FĂRĂ DROGURI!

În contextul în care, la nivel național, studiile arată că vârsta medie de debut a consumului de substanțe interzise este în continuă scădere, campania are drept scop creșterea gradului de informare, conștientizarea și sensibilizarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive.

În cadrul campaniei, vor fi informați aproximativ 640 elevi și 60 cadre didactice, din cadrul Liceului Tehnologic ,,Ștefan Milcu” Calafat și liceelor teoretice ,,Gheorghe Vasilichi” Cetate și ,,George St. Marincu” Poiana Mare cu privire la:

  •  dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri;
  • modalități de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/ potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri;
  •  infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale;
  •  promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.

În acest sens, în data de 27 septembrie, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, alături de un inspector de specialitate din cadrul Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Dolj, au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul Liceului Teoretic ,,Gheorghe Vasilichi” Cetate.

Elevilor le-au fost prezentate efectele dăunătoare ale consumului de droguri sau a altor substanțe interzise, precum și a consumului de alcool – factori favorizanți în generarea unor probleme de comportament.

De asemenea, în scopul prevenirii debutului consumului de alcool și droguri ilicite, liceenii au putut “experimenta” stările induse de consumul de alcool/ droguri, în plan fizic și vizual, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe, conștientizând astfel, dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor, confuzia şi senzaţia de pierdere a controlului.

About the author

Gigel Ciobanu
Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.