ÎNDRĂZNEȘTE SĂ FII COOL FĂRĂ DROGURI!

 În perioada 27.09-16.12.2022, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, alături specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Dolj, vor desfășura activități informativ-preventive în cadrul Campaniei de informare în vederea prevenirii consumului și traficului de droguri ,,Îndrăznește să fii cool fără droguri!”.

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ FII COOL FĂRĂ DROGURI!

În contextul în care, la nivel național, studiile arată că vârsta medie de debut a consumului de substanțe interzise este în continuă scădere, campania are drept scop creșterea gradului de informare, conștientizarea și sensibilizarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive.

În cadrul campaniei, vor fi informați aproximativ 640 elevi și 60 cadre didactice, din cadrul Liceului Tehnologic ,,Ștefan Milcu” Calafat și liceelor teoretice ,,Gheorghe Vasilichi” Cetate și ,,George St. Marincu” Poiana Mare cu privire la:

  •  dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri;
  • modalități de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/ potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri;
  •  infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale;
  •  promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.

În acest sens, în data de 27 septembrie, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, alături de un inspector de specialitate din cadrul Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Dolj, au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul Liceului Teoretic ,,Gheorghe Vasilichi” Cetate.

Elevilor le-au fost prezentate efectele dăunătoare ale consumului de droguri sau a altor substanțe interzise, precum și a consumului de alcool – factori favorizanți în generarea unor probleme de comportament.

De asemenea, în scopul prevenirii debutului consumului de alcool și droguri ilicite, liceenii au putut “experimenta” stările induse de consumul de alcool/ droguri, în plan fizic și vizual, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe, conștientizând astfel, dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor, confuzia şi senzaţia de pierdere a controlului.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.