Advertisement

Cetățean sirian cu un document care nu îi aparținea, depistat în PTF Calafat

Gigel Ciobanu
miercuri, ianuarie 04, 2023 | 05:38 Last Updated 2023-01-04T03:38:58Z

 Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind o carte de identitate eliberată de autoritățile din Germania. Persoana în cauză a fost preluată de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Cetățean sirian cu un document care nu îi aparținea, depistat în PTF Calafat

În data de 31.12.2022, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, o persoană de sex masculin, călătorind ca pasager într-un autocar, care efectuează transport internațional de persoane pe ruta Turcia-Germania.

Persoana în cauză s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile din Germania.

Din studiul documentelor de călătorie, prin metoda portretului vorbit, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia documentului.

În cadrul verificărilor efectuate persoana a declarat că este cetățean sirian, în vârstă de 25 de ani, și a procurat cartea de identitate de la un cetățean turc pe care nu-l cunoaște, în schimbul sumei de 2.000 euro.

În cauză s-a procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar firma transportatoare a fost sancționată contravențional.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetățean sirian cu un document care nu îi aparținea, depistat în PTF Calafat

Trending Now

Advertisement