Turcul prins cu opiu la Calafat, condamnat definitiv

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
image_title_here
Turcul prins cu opiu la Calafat, condamnat definitiv

Descriere


Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un cetățean turc de 53 de ani, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare trafic de droguri de mare risc. Pe 10 aprilie 2022, în tirul condus de bărbat, poliţiştii de frontieră de la Calafat au găsit aproape 39 kilograme de opiu. Drogurile erau învelite în plumb şi ascunse în două gratare de metal. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Potrivit oamenilor legii, cetăţeanul turc transporta peşte pentru societăţi comerciale din Franţa şi Italia. Bărbatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat în seara zilei de 10 aprilie 2022. Iniţial, poliţiştii de frontieră au descoperit 480 de pachete cu țigări, care aveau timbre fiscale turceşti. Ulterior, oamenii legii au găsit peste 38 kilograme de opiu.

„Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, pe șasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare, au fost descoperite două grătare din metal. Acestea erau prevăzute cu câte un spațiu de colectare, închis ermetic prin sudare. Existând suspiciunea că în acele spații s-ar putea afla bunuri interzise la deținere, polițiștii de frontieră au procedat la desfacerea acestora.

S-a constatat faptul că fiecare cutie conține câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanță solidă de culoare maronie (posibil opiu), în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro”, au explicat poliţiştii.



Turcul a dat vina pe alt cetățean turc

Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au dispus reţinerea suspectului. Cetăţeanul turc a fost arestat preventiv pe 12 aprilie 2022. În iulie, acelaşi an, a fost trimis în judecată pentru trafic internațional de droguri de mare risc. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că inculpatul a susţinut că un alt cetăţean turc, şofer de tir, l-a rugat să transporte cele două grătare până la rudele sale. A mai susţinut că habar nu avea că în grătare sunt ascunse droguri. Procurorii au descoperit în telefonul inculpatului mesaje din care „reiese în mod clar că acesta cunoștea că transportă droguri”, după cum au mai explicat anchetatorii. S-a mai stabilit că inculpatul primise 500 de euro pentru transport şi urma să mai primească 12.000 de euro.

Turcul prins cu opiu la Calafat, condamnat definitiv

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Pe 1 noiembrie 2023, inculpatul a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare. Instanţa a mai dispus confiscarea drogurilor descoperite de poliţiştii de frontieră.
„Dispune confiscarea de la inculpat a cantităţii de 37,75 kilograme opium şi a cantităţii de 28,80 grame opium, rămase în urma analizelor efectuate, depuse la camera de corpuri delicte a IGPR”, se arată în hotărârea instanţei.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat. Miercuri, pe 28 februarie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Din pedeapsa primită de inculpat se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (11 aprilie 2022 – 28 februarie 2024).

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.