Aproximativ 16.000 țigarete descoperite ascunse în pereții laterali ai unui autocamion pentru transport animale, în PTF Calafat

Aproximativ 16.000 țigarete descoperite ascunse în pereții laterali ai unui autocamion pentru transport animale, în PTF Calafat
Aproximativ 16.000 țigarete descoperite ascunse în pereții laterali ai unui autocamion pentru transport animale, în PTF Calafat

Descriere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit ascunse în pereții laterali ai cabinei unui autocamion, cantitatea totală de 15.800 de țigarete (790 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 18.800 lei, fără documente de provenienţă.

În data de 19.04.2024, în jurul orei 19.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean german, în vârstă de 64 de ani, aflat la volanul unui autocamion, înmatriculat în Germania, ce era destinat transportului de animale vii, dar în momentul prezentării la control acesta era gol.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în pereții laterali ai cabinei, cantitatea totală de 15.800 de țigarete (790 pachete de țigări) de diferite mărci. O parte dintre pachetele de țigări descoperite aveau aplicate timbru fiscal turcesc, iar restul erau de proveniență duty free, dar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 18.870 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar cetățeanului german i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.


image_title_here image_title_here image_title_here
image_title_here
image_title_here image_title_here

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.