Site-ul este în construcție Contact Contact!

SPEED acțiune pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză

SPEED acțiune pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză
SPEED acțiune pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză

Descriere

În perioada 15 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au acţionat, în cadrul calendarului campaniei „SPEED” al Poliţiilor Rutiere Europene (ROADPOL), pentru prevenirea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, fiind amplasate inclusiv în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic.

Verificările specifice au fost realizate cu sprijinul aplicației eDAC, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Pe parcursul acestei perioade, poliţiştii doljeni au controlat 642 de autovehicule, fiind aplicate 493 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, au fost reținute 174 de permise de conducere, 157 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, iar 17 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 70 km/h.

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 553 A, în localitatea Smârdan, cu viteza de 112 km/h (+62 km/h).

În urma verificărilor efectuate cu ajutorul aplicaţiei eDAC, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.