19.000 țigarete disimulate în saltea și în bagaje, descoperite de polițiștii de frontieră doljeni

image_title_here
19.000 țigarete disimulate în saltea și în bagaje, descoperite de polițiștii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin și din Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, au descoperit în urma unor controale efectuate asupra unui autoturism și a unui autocamion, cantitatea totală de 19.000 de țigarete (950 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 22.380 lei.

În data de 19.06.2024, în jurul orei 00.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism, care circula pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunse printre bagajele personale, în două genți, cantitatea totală de 15.200 de țigarete (760 pachete de țigări), diverse mărci, având aplicat timbru fiscal bulgăresc, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.


image_title_here
19.000 țigarete disimulate în saltea și în bagaje, descoperite de polițiștii de frontieră doljeni

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 17.480 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de șoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

În data de 18.06.2024, în jurul orei 19.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în Turcia.

În urma efectuării controlului de frontieră, poliţişti de frontieră români și bulgari au descoperit, disimulate în interiorul saltelei din patul aflat în cabina autocamionului, 3.800 țigarete (190 pachete de țigări), diverse mărci, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 4.900 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar cetățeanul turc a fost sancționat contravențional.Follow us on Google News

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.