Patru cetățeni sirieni descoperiți într-un camion cu fistic la PTF Calafat-Vidin

image_title_here
Patru cetățeni sirieni descoperiți într-un camion cu fistic la PTF Calafat-Vidin

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat în urma unui control efectuat asupra unui autocamion ce transporta fistic pe ruta Turcia-Elveția, patru cetăţeni sirieni ascunși în interiorul compartimentului de marfă al acestuia.

La data de 28.06.2024, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autocamion cu semiremorcă, tip termoking.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta fistic vrac pe ruta Turcia-Elveția, având sigiliul vamal aplicat de Bulgaria.

În baza analizei de risc, a fost efectuat în comun cu polițiștii de frontieră bulgari, controlul fizic asupra mijlocului de transport, constatându-se că sigiliul este rupt și relipit, ocazie cu care s-a procedat la deschiderea compartimentului de marfă. Astfel, în interior au fost depistate ascunse patru persoane.

În cadrul cercetărilor, asupra celor în cauză nu au fost descoperite documente de identitate, aceștia declarând verbal că sunt cetățeni sirieni, și s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria, ajutați de șofer.

Având în vedere aspectele constatate, față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cetățenii străini, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.Follow us on Google News

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.