Zi plină pentru pompierii doljeni

image_title_here
Zi plină pentru pompierii doljeni

Din numărul total de incendii, 12 au fost la vegetatie uscată și cultură de grâu, stinse de pomierii doljeni pe raza orașelor Craiova (Centura de Nord) și Segarcea, dar și pe raza localităților Lișteava, Lipovu (3 incendii), Coșoveni, Ocolna, Ciupercenii Vechi, Catanele Vechi, Cerăt și Grecești – sat Busu. În urma acestora au ars peste 19 ha de vegetație uscată și aproximativ 30 ha cultură de grâu.

08.07.2024, ora 12:57, Punctul de lucru Bratovoiești a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în localitatea Dobrești. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la două căpițe de fîn , gunoi menajer și 0,2 ha vegetație uscată, cu posibilități de propagare la anexe. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).

08.07.2024, ora 21:54, Detașamentul de Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gunoi menajer în localitatea Ciupercenii Vechi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață de la aproximativ 5 mp. la gunoiul menajer. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).

Opriți arderea vegetației uscate și evitați tragediile!

Incendiile de vegetație pot deveni adevărate drame, punând în pericol comunitățile și mediul înconjurător. Pe timp de vânt, flăcările se răspândesc rapid, iar pompierii depun eforturi uriașe pentru a le stinge. Să nu mai vorbim despre faptul că vă puneți chiar viața în pericol.

Iată ce poți face pentru a preveni astfel de evenimente:

Nu arde niciodată vegetația uscată! Arderea miriștilor și a resturilor vegetale este interzisă.

Evită utilizarea focului în locuri cu risc de incendiu și pe timp de vânt puternic.

Fii extrem de atent cu țigările aprinse - nu le arunca la întâmplare.



Follow us on Google News

About the Author

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.