News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Dăbuleni: Producţie de lubeniţe mult redusă faţă de anul trecut

Dăbuleni: Producţie de lubeniţe mult redusă faţă de anul trecut


Bostănăriile din Dăbuleni sunt deja epuizate şi, în bună măsură, defrişate din cauza secetei prelungite şi a lipsei posibilităţilor de irigare. Pe această temă discuţiile vor continua la nesfârşit, fiindcă prea curând nu se întrevăd şanse de facilitare a accesului cultivatorilor la sursa de apă.

Chiar dacă producţia medie la hectar, de pepeni verzi şi galbeni, se anunţa rezonabilă la începutul verii, canicula din iulie a făcut prăpăd, o bună parte din inflorescenţe “avortând”, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate la suprafaţa solului.

Nicolae Drăgoi, primarul localităţii Dăbuleni, cunoscător al tainelor culturilor de pepeni verzi şi galbeni, opinează că, pe ansamblu, veniturile producătorilor sunt mult diminuate faţă de anul trecut. În 2012, suprafaţa destinată culturii s-a ridicat la 1.600 de ha, fără ca producţia totală să depăşească însă 3.000 de tone.

Lubeniţele de Dăbuleni au dobândit o bună reputaţie pe piaţa internă, prin calităţile gustative deosebite, marfa produsă în Dolj ajungând în localităţile din întreaga ţară şi, de curând, în unul dintre marile lanţuri de hipermarket-uri, după ce “Pepenele de Dăbuleni” a fost înregistrat la OSIM.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu