News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Dezastru în ligile inferioare! Reject Viitorul Craiova, Timişoara doar ca Recaş

Dezastru în ligile inferioare! Reject Viitorul Craiova, Timişoara doar ca Recaş


FRF vrea 14 echipe în fiecare serie a Ligii a II‑a, dar cel puţin două formaţii sunt la un pas de abandon. În Liga a III-a s-au înscris doar 78 de echipe pe 96 de locuri!
Numărul mic de cluburi înscrise la Liga a III-a pune federaţia să aleagă între două variante: şase serii de 13 sau patru serii, două de 20 şi două de 19.În cadrul Comitetul Executiv al FRF s-a pus în discuţie situaţia Ligii a II-a şi a III-a, ca urmare a numărului redus de echipe înscrise până la termenul limită de 30 iulie. După ce FC Olt şi Astra Giurgiu şi-au confirmat retragerea din campionat, prin nedepunerea cererii de înscriere, acelaşi lucru se va întâmpla cu Buftea şi Poli Timişoara, care şi-au anunţat la rândul lor abandonul. Cererea de înscriere depusă de Viitorul Craiova pe locul acordat "Băniei" a fost respinsă, astfel că au rămas doar 28 de echipe. În această situaţie, forul fotbalului românesc a făcut deja o ciornă a componenţei celor două serii, campionatul urmând a începe pe 1 septembrie. Ţintarul se va realiza cel mai probabil săptămâna viitoare, dar până atunci sunt şanse ca FCM Bacău şi Callatis să se retragă, ceea ce va duce automat la serii de 13 echipe.


Mioveniul a scăpat de depunctare


Dispariţia Politehnicii lui Marian Iancu le-a determinat pe autorităţile locale din Timişoara să caute o variantă pentru a se bucura în continuare de fotbal pe Bega. S-a găsit soluţia asocierii cu ACS Recaş sub noul nume de ACS Poli Timişoara, însă federaţia nu pare să accepte schimbarea personalităţii juridice. Cu alte cuvinte, echipa va putea juca doar ca ACS Recaş. În schimb, FRF a decis să se elimine baremul la Liga a II-a şi a III-a, prima beneficiară a acestei decizii fiind CS Mioveni, care scapă de cele 13 puncte penalizare, "zestrea" strânsă din evoluţia slabă din Liga 1.


Patru ori şase serii la Liga a III-a


Cu doar 78 de echipe înscrise pe 96 de locuri, FRF s-a ţinut de cuvânt şi nu a mai ocupat locurile libere. Mai mult, pentru noul sezon se iau în calcul două variante: şase serii de 13 echipe sau patru serii, două de 20 şi două de 19. O decizie finală în acest sens se va lua cel mai târziu până săptămâna viitoare.

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu