News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Liber la BLATURI în Liga 1? Sărăcia a împins FRF către cea mai ciudată decizie! Cine este prima echipă beneficiară

Liber la BLATURI în Liga 1? Sărăcia a împins FRF către cea mai ciudată decizie! Cine este prima echipă beneficiară


Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal întrunit miercuri la Casa Fotbalului a luat o decizie extrem de controversată: a abrogat articolul 30 al Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF). Mai exact, FRF a desfiinţat articolul din regulament care preverea obligativitatea realizării unui minim de puncte de către fiecare echipă retrogradată. Practic, raportându-ne doar la Liga 1, echipele care nu mai au şanse să se salveze de la retrogradare nu mai au acum niciun obiectiv pe final de sezon.
25 de puncte era baremul pe care o echipă din Liga 1 trebuia să-l îndeplinească la finalul sezonului
Iată comunicatul FRF postat pe www.frf.ro:

"Ţinând cont de situaţia cererilor de înscriere depuse de cluburile care deţin dreptul de participare în cadrul competiţiilor Liga a 2-a şi Liga a 3-a, precum şi de permanenta fluctuaţie a numărului de echipe la aceste niveluri, s-a decis abrogarea art.30 al ROAF, care prevedea obligativitatea acumulării unui anumit barem de puncte, în caz contrar procedându-se la depunctarea echipei care nu a realizat baremul în sezonul competiţional următor. Drept urmare, CS Mioveni nu va mai fi penalizată pentru neîndeplinirea baremului în campionatul Ligii I, ediţia 2011-2012."

Ce se spunea la art. 30:

1. Sistemul competiţional pentru următorii 3 ani se regăseşte ca Anexă la prezentul Regulament siface parte integrantă din acesta.
1.1. Echipele din Liga I care retrogradează sunt obligate să realizeze un barem de 25 de puncte.
1.2. Echipele retrogradate din Liga a 2-a şi Liga a 3-a sunt obligate să realizeze un barem de 20 de puncte, respectiv, 17 puncte în anul competiţional 2012/2013. Pentru anii competiţionali următori baremul de puncte nu se mai aplică la Liga a 2-a şi Liga a 3-a.
1.3. Echipele retrogradate în categoria inferioară care nu realizează baremul vor fi penalizate în campionatul categoriei imediat inferioară cu diferenţa dintre punctele realizate şi cele stabilite prin barem.

Prima echipă beneficiară a deciziei FRF este echipa CS Mioveni, care avea o penalizare de 13 puncte după ce nu au reuşit să îndeplinească baremul în Liga 1 la finalului sezonului 2011-2012. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat decizia de a-i anula Mioveniului cele 13 puncte penalizare.
FRF vrea 14 echipe în fiecare serie a Ligii a II‑a, dar cel puţin două formaţii sunt la un pas de abandon. În Liga a III-a s-au înscris doar 78 de echipe pe 96 de locuri!
Numărul mic de cluburi înscrise la Liga a III-a pune federaţia să aleagă între două variante: şase serii de 13 sau patru serii, două de 20 şi două de 19
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu