News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Taxa auto se reîntoarce

Taxa auto se reîntoarce

Ministrul Mediului a afirmat însă că nu va mai exista discriminare între maşinile noi şi cele second, iar nivelul taxei va fi mai redus.

Taxa auto va fi reintrodusă din toamna acestui an, susţine ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ea a precizat că valoarea acesteia va fi mai redusă, urmând să fie calculată numai în funcţie de tipul de emisii. “Probabil că, la începutul lunii septembrie, vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă, poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare”, a declarat Rovana Plumb la The Money Channel. “În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii”, a spus ministrul Mediului.

Mai multe variante de calcul, în analiză

Rovana Plumb nu a dat niciun fel de detaliu referitor la noua formulă de calcul, dar a precizat că sunt în analiză mai multe variante, fiind analizat impactul bugetar al taxei, care urmează să fie corelat cu veniturile populaţiei şi cu numărul de autovehicule care sunt introduse în ţară în timpul unui an. Ministrul Mediului a insistat că taxa este necesară, deoarece banii sunt folosiţi pentru a finanţa proiecte de investiţii verzi.
La ora actuală, plata taxei de poluare este suspendată pentru un an, până la începutul lui 2013. Introducerea acesteia, cunoscută iniţial ca taxă de primă înmatriculare, a generat reacţii dure la nivelul UE, pentru care România s-a ales cu atenţionări serioase. Ea a apărut ca element de temperare a importurilor de maşini vechi din vestul Europei la momentul aderării ţării noastre la UE, ca apoi să ajungă principalul finanţator al Fondului pentru mediu, de unde se plătesc primele pentru casarea “rablelor”, dar se asigură şi banii pentru înfiinţarea de parcuri.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu