News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Noi scumpiri de la 1 ianuarie 2013: vom plăti mai mult pentru ţigări, alcool, benzină şi cafea

Noi scumpiri de la 1 ianuarie 2013: vom plăti mai mult pentru ţigări, alcool, benzină şi cafea


Anul viitor va veni cu noi scumpiri pentru români. Deprecierea leului în faţa monedei europene şi majorarea accizelor ar putea antrena o serie de creşteri de preţuri în 2013. Vom plăti mai mult pentru ţigări, alcool, benzină şi cafea. Asta după ce, de sâmbătă, a crescut şi preţul gazelor.

Deprecierea leului antrenează scumpiri de la 1 ianuarie pentru băuturile alcoolice, tutun, carburanţi şi cafea. Adică acele produse pentru care se plătesc accize, care din 2013 vor fi calculate la un curs leu-euro cu aproape 5% mai mare decât cel luat în considerare anul trecut. Pe 1 octombrie vom afla exact la ce curs se vor calcula accizele pentru anul viitor.

Ianuarie va aduce o majorare a accizei la carburant de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă. Nu sunt veşti bune nici pentru fumători: cresc şi accizele pentru tutun. Dacă va creşte şi taxa pe viciu, aşa cum intenţionează Ministerul Sănătăţii, producătorii din industria tutunului avertizează că ar putea scumpi pachetele de ţigări şi cu 2 lei. În România sunt în jur de 4,8 milioane de fumători care dau anual pe pachetele de ţigări în jur de un miliard de euro.

Bani frumoşi cheltuiesc românii şi pe băuturile alcoolice şi pe cafea. Scumpiri sunt aşteptate anul viitor şi la aceste categorii de produse. (Realitatea.net)
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu