News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Peste o mie de credincioşi, la hramul Mănăstirii Maglavit

Peste o mie de credincioşi, la hramul Mănăstirii Maglavit

 Peste o mie de credincioşi au fost prezenţi astăzi, de praznicul Naşterii Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii Maglavit din judetul Dolj.
Oameni din toată Oltenia s-au rugat şi au ascultat Sfânta Liturghie săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane din Craiova. Slujba a fost oficiată pe o esplanadă special amenajată în curtea mănăstirii. Printre cei prezenţi la evenimentul religios amintim pe senatorul Ilie Sârbu, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, şi Cristinel Iovan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. La final, IPS Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subiniat rolul pe care îl are Sfânta Fecioară Maria în viaţa noastră, ea fiind cu adevărat Maica rugăciunilor noastre, deoarece a fost născută prin rugăciune, post şi priveghere. Tot astăzi, în faţa Primăriei Maglavit a fost dezvelit şi sfinţit un bust sculptat al lui Petrache Lupu. Existenţa Mănăstirii Maglavit se leagă de persoana lui Petrache Lupu, un localnic din Maglavit, care a avut mai multe viziuni pe locul pe care stă astăzi ridicată mănăstirea. Povestea ciobanului din Maglavit, căruia i s-a arătat Dumnezeu, s-a făcut cunoscută în întreaga ţară. Pe locul unde s-a petrecut minunea s-au adunat mii de oameni, mulţi dintre ei bolnavi, pentru a fi vindecaţi. 
SURSA:cvlpress

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu