News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Poșta Română va fi privatizată până la sfârşitul acestui an

Poșta Română va fi privatizată până la sfârşitul acestui an


Ministrul Comunicaţiilor Dan Nica, a declarat că există interes din partea a patru societăți pentru achiziționarea a minimum 20% din acţiunile Poștei Române și că societatea va fi privatizată până la sfârşitul acestui an.
Potrivit lui Nica, în afară de poşta belgiană, alte trei administraţii poştale din Europa s-au arătat interesate de societatea românească. Poșta Română va fi privatizată până la sfârşitul acestui an, a precizat ministrul Comunicaţiilor, care a anunţat că KPMG a fost ales consultant pentru procesul de privatizare.  “Pe lângă poşta belgiană, care şi-a exprimat interesul, au existat întrebari şi din partea altor administraţii poştale Nu fac referiri publice, pentru că unele dintre companii sunt listate la bursă, dar care au pus întrebări în privinţa modului de derulare a procesului, chiar dacă acesta nu a început. Trebuie un investitor privat care să vină şi să fie partener în cadrul companiei Poşta Română şi să investească sumele de bani necesare modernizării, deschiderii complete a competiţiei care se va întâmpla pentru piața serviciilor postale de la 1 ianuarie 2013”, a declarat Dan Nica.
Ministrul subliniază că ar putea fi vândute mai mult de 20% din acţiunile societăţii. Privatizarea Poştei se va face prin majorarea capitalului social. Ministrul Comunicaţiilor a precizat că Poşta Română nu va mai trece prin alte disponibilizări, având în vedere procesul de restructurare prin care a trecut recent. El estimează un profit minim pentru Poşta Română de două milioane de lei, după ce în ultimii ani a înregistrat pierderi de peste 70 de milioane de euro.
Sursa:lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu