News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Peste 200 hectare de vegetaţie mistuite de flăcări

Peste 200 hectare de vegetaţie mistuite de flăcări

Prima zi a lunii octombrie a fost una „incendiară” pentru pompierii doljeni care au fost solicitaţi pe raza localităţilor Dăbuleni, Segarcea, Giurgiţa, Răcarii de Sus, Gighera şi între localităţile Robăneşti şi Cârcea, unde din cauza focului în spaţii deschise au ars, în total, 210 hectare de vegetaţie uscată şi 1,5 ha plantaţie salcâm. Cele mai mari probleme le-au avut cadrele ISU Dolj între localităţile Robăneşti şi Cârcea, unde flăcările au pârjolit cea mai întinsă suprafaţă, vântul care a suflat cu putere făcând foarte dificilă intervenţia acestora. „La sosirea echipajelor de intervenţie de la Detaşamentului 2 de Pompieri Craiova, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 150 hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, incendiul propagându-se şi la o plantaţie de salcâm din zonă. Pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore, pentru că vântul puternic a îngreunat mult misiunea, iar câmpul era plin de vegetaţie uscată. În sprijinul celor două echipaje de pompieri de la Detaşamentul 2 Craiova a mai fost solicitat un echipaj de la Detaşamentul 1 Craiova, la acţiune participând şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Robăneşti şi Cârcea”, după cum a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu