Un speolog din Caraş a găsit o bucată din asteroidul care a dus la dispariţia dinozaurilor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Peștera de sub Carasa, din Cheila Carasului are 1.300 de metri lungime și este dezvoltată pe doua nivele. Bărbatul s-a târât câteva sute de metri prin galerii pline de lilieci până la bucățile din asteroid.

Un bărbat din Timișoara a descoperit,  într-o peșteră din Caraș-Severin, un meteorit gigant, vechi de peste 60 de milioane de ani, transmite PRO TV.

Asteroidul are câteva mii de tone și a căzut în perioada în care oceanele acopereau mare parte din Terra. 

Impactul din acel moment a fost unul colosal, s-a produs o explozie puternică și a urmat un tunami uriaș, care a dus la dispariția multor specii de plante și animale, printre care și dinozaurii.

Asteroid gigant care a lovit Terra s-a fragmentat în mai multe bucăți, ce au fost descoperite în Golful Mexic, în deșertul Sahara, Mongolia și China, existând suspiciuni că o parte s-ar afla și în Europa, dar nu a existat nicio dovadă până în prezent. 

Peștera de sub Carasa, din Cheila Carasului are 1.300 de metri lungime și este dezvoltată pe doua nivele. Bărbatul s-a târât câteva sute de metri prin galerii pline de lilieci până la bucățile din asteroid. 

"După ce marea s-a liniștit, sedimentarea a continuat două-trei sute de metri. Acest proces continuă și astăzi - de dezvăluire a meteoritului, în timpul viiturilor. Apa lucrează în continuare", a spus Marius Paniti, speologul care a făcut descoperirea.

Timișoreanul a trimis mostre din asteroidul descoperit la NASA , pentru a stabilit dacă, într-adevăr este vorba de unul din cei mai vechi meteoriți ai pământului.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.