Caz suspect de gripă în judeţul Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Aproape 2.000 de doljeni au avut nevoie de îngrijiri medicale, numai în ultima săptămână, după ce au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că, odată cu creşterea numărului de bolnavi, s-a înregistrat şi un caz suspect de gripă. Mai mult decât atât, din cauza complicaţiilor ce au intervenit în unele situaţii, a fost nevoie chiar de spitalizarea celor care s-au prezentat la doctor.  

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în ultima săptămână s-au înregistrat 1.246 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 586 de cazuri de pneumopatii acute şi un caz suspect de gripă. Din fericire, acesta nu a fost confirmat, rezultatul probei investigate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti fiind negativ pentru virusurile gripale. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână, 1.833, este cu aproape  200 mai mare decât cel înregistrat cu o săptămână în urmă, atunci când în evidenţele medicale s-au înregistrat 1.675 de bolnavi.

Dozele de vaccin vin în mai multe etape

În cursul săptămânii trecute au fost ridicate de la sediul CN Unifarm SA Bucureşti 12.700 de doze de vaccin gripal trivalent inactivat şi purificat (INFLUVAC) repartizate judeţului Dolj de Ministerul Sănătăţii. Vaccinul a fost repartizat deja în spitale, policlinici, la staţia de salvare, în cabinetele medicilor de familie, la căminele de bătrâni şi în centrele aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Vaccinul se ridică de la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi se va utiliza pentru imunizarea grupelor populaţionale considerate de risc.

Printre acestea se regăsesc persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane şi femeile gravide. Tot pe lista de priorităţi se află medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire – copii sau bătrâni – şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii. Nu în ultimul rând, vor beneficia de imunizare gratuită, în următoarea perioadă, persoanele rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, dar şi doljenii cu vârsta de peste 65 de ani, inclusiv.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două tranşe în acest sezon. În prima etapă au fost puse la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din toată ţara 500.000 de doze. Restul cantităţii de vaccin va fi distribuit până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei.

Medicii îşi menţin recomandările


Chiar dacă din această săptămână a început campania de vaccinare gratuită, medicii recomandă în continuare populaţiei să ţină seama şi de o serie de măsuri preventive. Este necesar să fie respectate normele generale de igienă, precum spălarea mâinilor ori de câte ori e nevoie şi păstrarea unei igiene corporale riguroase. În această perioadă este indicat consumul de fructe şi legume, care asigură un aport optim de vitamine, pentru întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, important să se respecte orele de somn pentru a evita slăbirea sistemului imunitar.

Pentru persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, recomandarea este aceea de a se feri pe cât posibil de deplasările care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. În cazul în care apar primele semne de boală – febră, dureri de cap şi de gât sau tuse – trebuie anunţat telefonic, în cel mai scurt timp posibil, medicul de familie.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.