News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Noul Cod rutier a fost publicat în Monitorul Oficial. Vezi ce modificări aduce

Noul Cod rutier a fost publicat în Monitorul Oficial. Vezi ce modificări aduce


Legea nr. 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 760, din 12 noiembrie 2012. Aceasta fusese adoptată în prealabil de deputaţi la final de octombrie si de senatori în septembrie.

Noul Cod Rutier va fi aplicat din data de 19 ianuarie 2013 şi prevede că mopedele sunt autovehicule, ceea ce înseamnă că pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere.

Totodată, permisul de conducere poate fi reînoit doar după un control medical prealabil corespunzător categoriei deţinute.

Noilor reglementări decid ca, categoriile şi subcategoriile de vehicule pentru care au fost emise permise de conducere anterior datei de 19 ianuarie 2013 se echivalează cu categoriile de vehicule pentru care se elibereaza permise de conducere după această dată în felul urmator:

a) categoria A cu categoria A;
b) categoria B cu categoria B;
c) categoria BE cu categoria BE;
d) categoria C cu categoria C;
e) categoria CE cu categoria CE;
f) categoria D cu categoria D;
g) categoria DE cu categoria DE;
h) categoria Tb cu categoria Tb;
i) categoria Tv cu categoria Tv;
j) categoria Tr cu categoria Tr;
k) subcategoria Al cu categoria Al;
l) subcategoria B1 cu categoria B1;
m) subcategoria C1 cu categoria C1;
n) subcategoria C1E cu categoria C1E;
o) subcategoria Dl cu categoria Dl;
p) subcategoria D1E cu categoria D1E.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu