News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Sute de mii de români îşi serbează onomastica

Sute de mii de români îşi serbează onomastica


Peste 400.000 de români poartă numele de Ştefan sau derivate ale acestuia. Potrivit tradiţiei, arhidiaconul Ştefan este considerat „Întâiul Mucenic al creştinătăţii”.

Peste 400.000 de români îşi sărbătoresc, astăzi, în cea de a treia zi a Crăciunului, onomastica, cu ocazia Sfântului Ştefan. Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre aceştia aproximativ 310.000 sunt bărbaţi, iar 107.000 sunt femei. Statisticile arată că majoritatea românilor care îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ştefan poartă numele de Ştefan, Istvan sau Fănel, iar în cazul femeilor Ştefania, Ştefana şi Fănica.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu