News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Liga a IV-a Dolj începe pe 9 martie

Liga a IV-a Dolj începe pe 9 martie


Săptămâna a debutat în forţă la AJF Dolj, conducerea fotbalului judeţean dezbătând în cadrul a două şedinţe mai multe probleme organizatorice, prima vizând Liga a IV-a, cea de-a doua juniorii C, D şi E.
În cadrul primei întruniri s-a stabilit ca returul campionatului din Liga a IV-a să debuteze pe 9 martie, o zi mai târziu „pornind“ şi Liga a V-a, play-off-ul fiind programat în intervalul 4 mai - 8 iunie. Perioada de transferuri a început luni şi se va sfârşi cu 48 de ore înainte de startul returului. Barajul pentru Liga a 3-a se va juca pe 19 iunie. Cupa României va reîncepe pe 3 martie, finala urmând să se dispute pe 23 iunie.
„În cadrul şedinţei s-a dezbătut şi o propunere pentru sezonul 2013/2014, cu care au fost de acord aproape toţi cei prezenţi. Se doreşte crearea a două serii, a câte zece echipe fiecare, componenţa fiind făcută pe criterii geografice, sistemul de desfăşurare fiind tur-retur, tur-retur. Semifinalele vor fi 1A-2B, respectiv 2A-1B, se va juca pe teren neutru, la Craiova, iar câştigătoarea campionatului va fi desemnată în urma întâlnirii câştigătoarelor celor două semifinale. În ceea ce privește retrogradarea, vor fi trei meciuri de baraj, 8A-10B, 10A-8B, 9A-9B, învingătoarele rămânând în Liga a IV-a, celelalte trei retrogradând. Câştigătoarele celor trei serii din Liga a V-a vor promova. Acest sistem de retrogradare şi promovare va fi valabil în condiţiile în care se va continua cu trei serii de Liga a V-a. În sezonul viitor al Ligii a IV-a se pot înscrie, în funcţie de locurile disponibile, şi echipe nou-înfiinţate, dar cu posibilităţi financiare şi materiale. Menţionez că pe 2 martie va avea loc Adunarea Generală, în care vom adopta noul statut al AJF Dolj“, a declarat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS. 

Şi la juniori vor avea loc schimbări

În cadrul celei de-a doua şedinţe s-a stabilit ca returul campionatelor de juniori C, D şi E să înceapă pe 9 martie. Şi la capitolul juniori vor avea loc unele schimbări din vară. „Vom înfiinţa două campionate de tineret speranţe, A1 şi B1. În cazul campionatului B1 vor evolua grupe de copii care în anul respectiv nu au competiţie. De asemenea, juniorii C, D şi E vor juca în două serii pe fiecare nivel, prima cu jucători pe categoria de vârstă respectivă, a doua - sub nivel de vârstă sau cluburile care au şi a doua echipă pe acelaşi segment. Vom încerca, la nivel de judeţ, în funcţie de posibilităţi, să organizăm un campionat de copii şi juniori, asta pentru a dezvolta fenomenul şi în mediul rural“, a punctat Silviu Bogdan.
Noul şef de la fotbalul mic a mai anunţat că AJF-ul şi-a propus să fie în contact cu echipele de D1 şi Elită în permanenţă, pentru bunul mers al lucrurilor: „Vom avea întâlniri pe zonele geografice. Ca să reducem costurile de deplasare, am decis să ne deplasăm noi către ei, urmând ca şedinţele să fie stabilite într-un loc care să convină tuturor cluburilor vizate în acea întrunire“.
Sursa:gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu