News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Poliţist de frontieră, judecat pentru că a încercat să obţină cu acte false un apartament ANL în Calafat

Poliţist de frontieră, judecat pentru că a încercat să obţină cu acte false un apartament ANL în Calafat


Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, vineri, trimiterea în judecată a unui poliţist din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Bistreţ, care a încercat să obţină un apartament în Calafat în baza unor acte false.
Din probele strânse de procurori s-a stabilit că, la data de 13 iulie 2010, inspectorul de poliţie Alexandru Gabriel Bălan din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bistreţ, subordonat ITPF Giurgiu, a solicitat Primăriei Calafat repartizarea unui apartament ANL, apartament pe care iniţial vroia să-l închirieze şi ulterior să îl cumpere. Anul trecut, poliţistul a reluat demersurile pentru obţinerea apartamentului şi, pentru că nu îndeplinea condiţiile prevăzute în HCL Calafat nr. 118 din aprilie 2011, a obţinut documente care să ateste că le îndeplinea. Astfel, pentru că HCL nr. 118 prevede că persoana care cere un apartament ANL trebuie să lucreze pe raza municipiului Calafat ori a localităţilor Basarab, Golenţi sau Ciupercenii Vechi, „prin instigarea la fals intelectual, a obţinut de la ITPF Giurgiu adeverinţe din care a rezultat în mod nereal că Sectorul PTF Bistreţ este subordonat Serviciului Teritorial Dolj cu sediul în Calafat“, după cum au stabilit procurorii craioveni.
Pe 8 martie 2012, Bălan s-a dus la sediul ITPF Giurgiu şi l-a „determinat pe învinuitul Nemţeanu Florin - comisar-şef de poliţie - şeful Serviciului resurse umane, să elibereze o adeverinţă în care se atestă, în fals, că acesta îşi desfăşoară activitatea la Sectorul Poliţiei de Frontieră Bistreţ din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, care are sediul în municipiul Calafat“, au mai precizat anchetatorii. Ulterior, adeverinţa a fost depusă la Primăria Municipiului Calafat şi Consiliul Local Calafat, poliţistul declarând pe proprie răspundere că lucrează la Poliţia de Frontieră Calafat. Vineri, procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului pentru comiterea infracţiunii de instigare la fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii.
Sursa:gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

1 Disqus: