Șase ani de pușcărie pentru polonezul prins cu 8 kilograme de canabis ascunse în roata de rezervă, la vama Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Magistrații Tribunalului Dolj l-au condamnat, astăzi, pe polonezul Jaroslaw Edward Jankowiak, la 6 ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 8 octombrie 2012 după ce a fost prins de polițiștii de frontieră de la Calafat cu aproape 8 kilograme de canabis ascunse în roata de rezervă a autoturismului cu care intrase în România. Polonezul rămâne după gratii și poate face apel împotriva sentinței Tribunalului Dolj.
Reamintim că, pe 7 octombrie 2012, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj anunțau că, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui Peugeot, Jaroslaw Edward Jankoviak, un cetăţean polonez de 33 de ani, care era însoţit de o tânără poloneză de 22 de ani, Natalia Wosinek. Cei doi veneau din Grecia, destinaţia finală fiind Polonia. Poliţiştii de frontieră au hotărât să facă un control al autoturismului folosind câinele de serviciu, care a semnalat existenţa unor substanţe stupefiante. Ulterior, oamenii legii au chemat vameşii şi au efectuat un control amănunţit al maşinii cu care se deplasau cei doi polonezi, descoperind ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă 20 de colete învelite în folie de plastic. În urma testelor preliminare s-a stabilit că cele 20 de colete, cu greutatea totală de 7,72 kg, conţineau canabis, cu o valoare de aproximativ 40.000 euro. Au fost anunțați procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova și ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, care i-au adus la Craiova pe cei doi polonezi, în urma audierilor procurorii dispunând reținerea bărbatului de 33 de ani. Pe 8 octombrie acesta a fost prezentat Tribunalului Dolj care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, măsura fiind prelungită de mai multe ori.
Cetățeanul polonez a fost trimis în judecată, pe 14 noiembrie 2012, de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru trafic internațional de droguri, iar astăzi, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat soluția în dosar, bărbatul fiind condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. În plus, instanța a menținut și arestarea preventivă a acestuia. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, acre se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.