News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

TVA la pâine ar putea fi redusă, experimental, la 9% în 2013

TVA la pâine ar putea fi redusă, experimental, la 9% în 2013

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, după şedinţa USL, că intenţionează să pună în aplicare un proiect-pilot pentru reducerea TVA la alimentele de bază, în 2013 existând propunerea pentru reducerea taxei la 9% în cazul pâinii, dar care să nu se aplice unor produse de panificaţie precum cozonacul. „Vreau să facem întâi un proiect-pilot, de exemplu la pâine. Vreau să luăm pe tot lanţul de producţie să vedem ce înseamnă implicaţie bugetară, e ca şi cum de la 24 la 9 considerăm toţi cei 15% neîncasări – asta înseamnă să asigurăm banii din altă parte – şi să vedem la sfârşitul anului dacă acest proiect-pilot ne arată că, de fapt, avem la pâine mai multe facturi emise, mai multe taxe plătite sau nu. Cei de la FMI pe bună dreptate spun «Cine ne garantează că ceea ce spuneţi voi, ideea frumoasă, optimistă, că dacă aveţi TVA-ul mai mic încasaţi? Arătaţi-ne un proiect care a reuşit pe această zonă»”, a declarat Ponta. El a mai precizat că s-a hotărât să aplice această măsură la pâine pentru că este un produs unde este o „uriaşă evaziune fiscală”, dar şi pentru că este un produs extrem de consumat în România. Măsura are un impact de 150 milioane lei asupra bugetului de stat.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu