Desa: Canalizarea şi grădiniţa, abandonate din lipsa banilor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Primarii comunelor din judeţul Dolj  sunt în aşteptarea bugetului pentru a face primele investiţii pe anul acesta sau pentru a le continua pe cele începute în anii trecuţi şi abandonate din lipsa banilor

În comuna Desa, bugetul s-a dovedit a fi unul de criză, în ultimii ani. Din acest motiv o parte din investiţii au fost abandonate. „Prioritară ar fi canalizarea. Avem apă curentă de opt ani, dar nu putem să ne legăm la reţeaua de canal din lipsa banilor. Am început lucrările în urmă cu doi ani şi am reuşit să facem doar 20% din acest proiect, după care totul s-a oprit. Sperăm ca măcar bugetul de acum să ne dea posibilitatea de a ne duce la bun sfârşit această investiţie“, a spus primarul comunei, Iulian Bălteanu (foto). Tot din lipsa banilor s-au oprit şi lucrările la grădiniţa comunei. „Şantierul a fost deschis în 2007, cu bani de la Ministerul Educaţiei. Finanţarea a fost oprită imediat după ce s-a turnat fundaţia, iar din bugetul local nu am avut posibilitatea să susţinem aceste cheltuieli. Sperăm ca guvernul să-şi întoarcă faţa spre noi, pentru că aici este populaţie şcolară, care necesită spaţii de învăţământ. În prezent, la grădiniţă avem 120 de copii. Comuna nu are populaţie îmbătrânită“, a subliniat primarul. Cea mai mare parte a locuitorilor se ocupă cu legumicultura şi, pentru a le oferi sprijin în activitate, comunitatea locală va extinde reţeaua electrică astfel încât să-şi poată uda grădinile. „Sunt peste 200 de hectare cu legume la solarii şi sere. Suntem vestiţi pentru producţia de ardei, roşii şi castraveţi. O parte din grădini sunt lângă vatra comunei şi au nevoie de curent. Şi anul acesta îmi doresc să reuşesc să extind reţeaua de curent“, a declarat primarul.

Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.