News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Desa: Canalizarea şi grădiniţa, abandonate din lipsa banilor

Desa: Canalizarea şi grădiniţa, abandonate din lipsa banilor


Primarii comunelor din judeţul Dolj  sunt în aşteptarea bugetului pentru a face primele investiţii pe anul acesta sau pentru a le continua pe cele începute în anii trecuţi şi abandonate din lipsa banilor

În comuna Desa, bugetul s-a dovedit a fi unul de criză, în ultimii ani. Din acest motiv o parte din investiţii au fost abandonate. „Prioritară ar fi canalizarea. Avem apă curentă de opt ani, dar nu putem să ne legăm la reţeaua de canal din lipsa banilor. Am început lucrările în urmă cu doi ani şi am reuşit să facem doar 20% din acest proiect, după care totul s-a oprit. Sperăm ca măcar bugetul de acum să ne dea posibilitatea de a ne duce la bun sfârşit această investiţie“, a spus primarul comunei, Iulian Bălteanu (foto). Tot din lipsa banilor s-au oprit şi lucrările la grădiniţa comunei. „Şantierul a fost deschis în 2007, cu bani de la Ministerul Educaţiei. Finanţarea a fost oprită imediat după ce s-a turnat fundaţia, iar din bugetul local nu am avut posibilitatea să susţinem aceste cheltuieli. Sperăm ca guvernul să-şi întoarcă faţa spre noi, pentru că aici este populaţie şcolară, care necesită spaţii de învăţământ. În prezent, la grădiniţă avem 120 de copii. Comuna nu are populaţie îmbătrânită“, a subliniat primarul. Cea mai mare parte a locuitorilor se ocupă cu legumicultura şi, pentru a le oferi sprijin în activitate, comunitatea locală va extinde reţeaua electrică astfel încât să-şi poată uda grădinile. „Sunt peste 200 de hectare cu legume la solarii şi sere. Suntem vestiţi pentru producţia de ardei, roşii şi castraveţi. O parte din grădini sunt lângă vatra comunei şi au nevoie de curent. Şi anul acesta îmi doresc să reuşesc să extind reţeaua de curent“, a declarat primarul.

Sursa:gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu