News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Romania şi Bulgaria îşi vor împarţi veniturile din taxele de la podul Calafat-Vidin

Romania şi Bulgaria îşi vor împarţi veniturile din taxele de la podul Calafat-Vidin

Romania si Bulgaria isi vor imparti veniturile provenite din taxele vamale ale noului pod Calafat - Vidin, proportional cu investitiile facute de fiecare tara.

Potrivit ministrului bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski, punctele de colectare a taxei vor fi numai pe teritoriul Romaniei, insa Bulgaria este cea care a facut majoritatea investitiilor, transmite Novinite.

Moskovski a spus ca Bulgaria a investit 226 de milioane de euro in constructia podului si a infrastructurii adiacente, in timp ce Romania a investit numai 48 de milioane de euro, in infrastructura adiacenta.

Totodata, ministrul a precizat ca valoarea taxei urmeaza sa fie convenita cu partea romaneasca, o echipa bulgara urmand sa poarte discutii pe acest subiect, in Romania, peste aproximativ o saptamana.

Moskovski a adaugat ca pretul trecerii Dunarii cu bacul poate fi folosit drept referinta, iar in acest sens taxa pentru fiecare masina ar fi de circa 6 euro, dar si ca TVA-ul sumelor percepute soferilor care calatoresc dinspre Bulgaria catre Romania vor ajunge la bugetul Bulgariei.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu