Toate paginile de Internet sunt conectate intre ele prin 19 click-uri

Un cercetator maghiar sustine ca se poate ajunge ajunge la orice pagina de pe Internet prin maximum 19 click-uri.

"In anii '90, pe masura ce Web-ul s-a marit, se credea ca este o retea haotica. Dar doua noduri sunt legate printr-un numar relativ mic de legaturi, mai exact 19", a spus Albert-Laszlo Barabasi, conform Daily Mail.

Omul de stiinta considera ca un rol extrem de important pentru aceasta interconectare il joaca site-uri precum Facebook si Google.

Dupa studiul realizat, oamenii de stiinta maghiari au publicat si un grafic al Internetului, in care paginile web din Asia sunt reprezentate cu rosu, cele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa cu verde, cele din America de Nord cu albastru, America Latina cu galben, iar adresele necunoscute inca, cu alb.

Maghiarul sustine ca principiul descoperit de el este asemanator cu ideea lui Kevin Bacon, potrivit careia orice om de pe planeta poate ajunge la oricare altul prin numai 6 persoane.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.