Captură impresionantă a poliţiştilor doljeni: Două persoane reţinute după ce au fost prinse cu 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Poliţiştii doljeni au reuşit, în urma unei operaţiuni bine puse la punct, să facă o captură impresionantă de ţigări de contrabandă, mai exact, 5.000 de pachete de ţigarete provenind din Serbia, cu o valoare de peste 50.000 lei. Cei doi bărbaţi, unul din Băileşti şi cel de-al doilea din Craiova, care cumpăraseră ţigările din judeţul Timiş, cu intenţia de a le comercializa pe piaţa neagră din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sâmbătă după-amiază, iar ieri au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Ţigaretele capturate, autoturismul cu care le transportau, dar şi pachetele ridicate în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele suspecţilor, au fost confiscate.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, în colaborare cu SIPI Dolj şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanţă de reţinere, pe Ionuţ Smarandache, de 37 de ani, din Craiova şi Doru Lazăr, de 35 de ani, din Băileşti, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi învinuiţi, împreună cu Florin Dobra, de 38 de ani şi Florin Cazacu, de 34 de ani, ambii din Craiova, au achiziţionat din judeţul Timiş, 5.000 pachete de ţigări netimbrate, provenite din Serbia, ţigări ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Craiova.

Totul a început în urmă cu aproximativ două săptămâni, când oamenii legii au prins de veste că mai multe persoane se ocupă cu distribuirea unor cantităţi mai mari de ţigări de contrabandă prin Craiova. Împreună cu specialiştii SIPI Dolj a fost demarată supravegherea suspecţilor şi s-a înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. S-a stabilit astfel că suspecţii urmează să plece după un transport consistent de ţigări, lucru pe care l-au şi făcut, în cursul zilei de vineri. Numai că poliţiştii i-au aşteptat sâmbătă, la întoarcere, i-au supravegheat încă de la intrarea în judeţ şi i-au luat „ca din oală”, chiar dacă maşina „burduşită” cu ţigaretele de contrabandă, un Renault, folosea ca antemergător un Opel în care erau Dobra şi Cazacu, ce aveau misiunea de a anunţa prezenţa eventualelor filtre rutiere în trafic. Imediat ce au fost oprite în trafic cele două autoturisme, alte echipe de poliţişti au descins la cinci locuinţe din Craiova şi Băileşti, aparţinând suspecţilor, în două locaţii fiind descoperite încă 665 pachete de ţigări de contrabandă.

“Cu sprijinul SIPI Dolj, Poliţiei Oraş Filiaşi, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi Biroului Rutier Craiova, au fost oprite în trafic două autoturisme, din care unul folosit ca antemergător, în scopul asigurării protecţiei pe timpul deplasării, iar celălalt folosit pentru transportul ţigărilor. Concomitent, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Dolj au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare în Craiova şi Băileşti, la locuinţele suspecţilor, în două locaţii fiind descoperite încă 665 pachete de ţigări netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci, aparţinând aceloraşi persoane cercetate în dosar. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 51.300 lei şi autoturismul folosit la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate şi predate Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova”, ne-a declarat comisar şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Ambele autoturisme şi cei patru bărbaţi au fost duşi la sediul IPJ Dolj, după audieri Dobra şi Cazacu au fost lăsaţi să plece, însă Ionuţ Smarandache şi Doru Lazăr au fost reţinuţi de procurorul de caz, pe bază de ordonanţă pentru 24d e ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj. Ieri după-amiază ambii au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.