Dunărea a depășit cotele de inundație


Debitul fluviului Dunărea la intrarea în țară, secțiunea Baziaș, fost în creștere până la valoarea de 10800 mc/s, conform diagnozei și prognozei INHGA-CNPB, situându-se peste media multianuală a lunii aprilie (7900 mc/s).

La ora 9.00, nivelurile pe fluviu Dunărea se situează peste cotele  de atenţie la  stația hidrometrică Gruia iar cota de inundaţie la stațiile hidrometrice Calafat, cu 22 centimetri, iar la Bechet, cu 66 centimetri. Conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Național  Porțile de Fier, debitul afluent prognozat în secțiunea Baziaș pentru intervalul 07.04.2013 – 08.04.2013, ora 7.00 a fost 11600 mc/s. Pentru intervalul 10.04.2013 – 14.04.2013 conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere până la valoarea de 12100 mc/s în ultima zi a intervalului de prognoză, situându-se peste media multianuală a lunii aprilie (7900 mc/s).  Având în vedere situaţia hidrometeorologică din Bazinul Dunării amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) și evoluţia debitelor defluente de la S.H.E.N. Porţile de Fier, conform actualizării atenţionării  hidrologice nr. 30 emisă de INHGA pe fluviu Dunărea – sector aval S.H.E.N. Porţile de Fier, se menține codul galben pe tot sectorul Dunării și codul portocaliu pe sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier -  Zimnicea până în data de 12.04.2013, ora 18.00.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.