Advertisement

ECHIPAJUL “INDEPENDENȚII” DE LA LICEUL TEORETIC “INDEPENDENȚA”

Calafat News
sâmbătă, aprilie 06, 2013 | 14:21 Last Updated 2013-04-06T11:21:15Z

Inspectoratul de Poliție al judetului Dolj împreuna cu Asociația “Tinerii lupta împotriva viciilor mileniului III” au organizat  concursul “Spune NU violenței” , editia a II-a, scopul acestei acțiuni fiind dezvoltarea spiritului civic în rândul minorilor și continuarea bunelor rezultate ale parteneriatului dintre școală, poliție și societatea civilă.

Liceul Teoretic “Independența” Calafat a participat cu un videoclip intitulat “Violentează violența” , videoclip realizat de un echipaj format din 4 elevi Țuca  Petrișor  Laurențiu (clasa a XI-a A),
Camin  Livia  Floriana(Clasa a XI-a A),
Privantu  Lidia Mihaela (Clasa a X-a A,)
Dinculeană  Ellis  Petrișor(Clasa a X-a A),
sub îndrumarea doamnei profesor  coordonator: Bora Mihaela Ileana.

 Prin ideea videoclipului și prin mesajele clare, precise și bine punctate , echipajul „Independenții” a reușit să ocupe LOCUL I la acest concurs, atrăgând simpatia și felicitările  unui public numeros prezent în sala de festivități. Taxa de protecție, tâlhăria, violența fizică și verbală , uciderea din culpă au fost puncte  principale ale videoclipului. Modul de interpretare a personajelor pozitive și negative din film de către echipaj a impresionat juriul și participanții la această  acțiune.


Filmulețul a dorit să tragă  un semnal de alarmă  asupra  actelor de violența care se întâmplă în mediul școlar, în jurul nostru și să prezinte  ce trebuie să facem în cazul în care suntem supuși la astfel de fapte nedorite.


În continuare, împreună  cu Poliția Municipiului Calafat și cu Asociația  „Tinerii luptă  împotriva viciilor mileniului III” reprezentată de către d-na Zgonea  , dorim să realizăm o mediatizare în școlile din Calafat și din zonă , prin care să atragem atenția că prin VIOLENȚĂ nu suntem mai inteligenți, mai înțelepți sau mai importanți , ci dimpotrivă,  așa cum am prezentat și în film „Violența este arma  INCULTULUI”.

Sursa:www.calafatul.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • ECHIPAJUL “INDEPENDENȚII” DE LA LICEUL TEORETIC “INDEPENDENȚA”

Trending Now

Advertisement