Advertisement

A murit strivit în cabina excavatorului. Demolare tragică la Calafat

Calafat News
joi, mai 16, 2013 | 21:22 Last Updated 2013-05-16T18:22:48Z

Un bărbat de 32 de ani şi-a pierdut viaţa astăzi, după ce un perete al unui siloz din interiorul Fabricii de Zahăr de la Calafat s-a prăbuşit peste excavatorul pe care bărbatul îl manevra. Muncitorul a fost încarcerat în cabina utilajului, pompierii luptând aproximativ două ore pentru a-l scoate pe acesta. Din nefericire a fost prea târziu, întrucât decedase. Inspectorii ITM Dolj fac cercetări pentru a stabili circumstanţele producerii tragediei.
Echipele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Calafat au
fost solicitate la un accident petrecut în Calafat, în timpul unor lucrări de demolare în incinta Fabricii de Zahăr de la Calafat. Firma SC Duet Company SRL din localitatea Măneşti, judeţul Prahova se ocupa de demolarea unui siloz din incinta fabricii. Din primele cercetări, se pare că în momentul când încerca să doboare un perete exterior al silozului, acesta s-a prăbuşit peste excavator, Daniel Neagu, de 32 de ani, muncitor calificat, excavatorist, fiind surprins şi strivit în cabină. Pompierii şi echipa de descarcerare a muncit aproximativ două ore pentru a scoate dintre fiarele contorsionate trupul neînsufleţit al bărbatului. La faţa locului au ajuns inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, care au demarat o anchetă pentru a stabili  condiţiile producerii tragediei.

“S-a acţionat mai bine de 2 ore cu un utilaj pentru îndepărtarea plăcii de beton, precum şi cu accesoriile de descarcerare în vederea extragerii conducătorului utilajului”, au precizat reprezentanţii ISU Dolj.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • A murit strivit în cabina excavatorului. Demolare tragică la Calafat

Trending Now

Advertisement