News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Ieri a demarat oficial la Calafat masterplanul de apa

Ieri a demarat oficial la Calafat masterplanul de apa


Ieri la Casa de Cultura a fost semnat contractul privind masterplanul de apa in urma caruia Calafatul va beneficia de investitii de aproape 12 milioane euro . Valoarea contractului este de 38.965.721,53 lei fără TVA, cu o durată de execuţie de 22 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1. Lucrările incluse în prezentul proiect pentru oraşul Calafat, localitatea Ciupercenii Vechi şi comună Poiana Mare sunt structurate în două categorii: reabilitarea captării şi Staţiei de tratare Calafat cu o capacitate de 40 000 PE – conducta de aducţiune de la Calafat la Poiana Mare şi modernizarea staţiei de epurare Calafat cu o capacitate de 30 000 PE (îndepărtare chimică a fosforului)

Investiţiile propuse pentru oraşul Calafat au ca scop reabilitarea captării şi staţiei de tratare, a criburilor, a staţiei de pompare a apei brute, reconstrucţia decantoarelor, reabilitarea celor şase filtre rapide gravitaţionale existente, demolarea sau reabilitarea facilităţii de preparare a reactivilor şi a altor clădiri pentru produsele chimice, înlocuirea echipamentelor mecanice, electrice şi auxiliare, îngroşător de nămol, unitate de deshidratare, paturi de nămol, staţie de pompare apă tratată, integrarea în sistemul SCADĂ, echipare laborator staţie de tratare, conducta de aducţiune de la Calafat la Poiana Mare în lungime totală de 17 Km. Modernizarea staţiei de epurare Calafat se va face prin echiparea acesteia cu echipamente de stocare şi dozare sare metalică cu pompe cu turaţie variabilă pentru dozarea soluţiei de coagulat la cele două bazine cu nămol activat existente, proporţional cu debitul de apă uzată intrat, conducte de legătură, echipament MEICA pentru operarea noului sistem.

Sursa:ziaruldecalafat.ro


Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu