Ginecologul şpăgar de la Calafat, închisoare cu suspendare şi la apel

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ca nefondate, apelurile declarate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, dar şi de medicul Khalil Haney, de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Calafat, împotriva sentinţei din decembrie 2012 a Tribunalului Dolj prin care medicul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite. Hotărârea Curţii de Apel Craiova a fost pronunţată pe 10 mai a.c., iar miercuri, 15 mai a. c., medicul a declarat recurs, ce se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Medicului Khalil Haney, în vârstă de 41 de ani, originar din Kuwait, dar cu cetăţenie română, de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Calafat, a fost trimis în judecată în urmă cu un an, în mai 2012, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în sarcina sa fiind reţinute patru infracţiuni de luare de mită şi două de primire de foloase necuvenite.

Medicul a fost denunţat în luna februarie 2012, la Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) de o femeie care s-a plâns că acesta i-a cerut 200 de lei pentru o operaţie de întrerupere de sarcină.

În baza denunţului a fost înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, anchetatorii obţinând mandat pentru interceptarea convorbirilor telefonice ale medicului şi stabilind să introducă un investigator sub acoperire în cauză. Potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurori, pe 20 martie 2012, femeia care l-a denunţat pe medic s-a dus din nou la spital, a purtat o discuţie cu el pe parcursul căreia bărbatul a recunoscut primirea celor 200 de lei şi i-a cerut să mai facă o operaţie similară pentru o cunoştinţă de-a sa. Medicul nu ştia că această “cunoştinţă” este, de fapt, un investigator sub acoperire.

Acesta s-a dus la Spitalul din Calafat, pe 20 martie, a luat legătura cu medicul respectiv şi i-a explicat că ar avea nevoie de ajutor, întrucât amanta sa a rămas însărcinată şi vrea o operaţie de întrerupere a sarcinii. Investigatorul i-a mai spus medicului că a ales spitalul din Calafat pentru că ar vrea şi discreţie maximă şi, dacă este posibil, intervenţia să nu fie înregistrată în registrul de evidenţă al unităţii medicale. Transcrierea discuţiilor dintre cei doi a ajuns la dosarul cauzei: (…) Investigator: “…Aţi zis că nu sărim de o sută, banii să fie în lei sau în euro? Cum preferaţi? Nu e o problemă”. Medic: “Nu e o problemă”. Investigator: “Bun atunci…”. Medic: “Şi dacă este o sută de euro nu e o problemă. Să văd. Na, să fie maxim cinci milioane, da eu nu cred. Poate nu ajungem aşa. Important e să nu ajungem aşa. Ştiţi?” (…).

Prins de două ori cu şpagă

Conform înţelegerii, la două zile după această discuţie, mai exact pe 22 martie, investigatorul s-a dus din nou la spital, având asupra sa suma de 500 de lei, bancnotele fiind anterior marcate criminalistic. Cei doi au stabilit ca dată a intervenţiei 25 martie, tânărul aflat la „necaz” oferindu-i medicului banii pentru operaţie şi pentru neînregistrarea ei. Acesta i-a luat, imediat făcându-şi apariţia echipa operativă. “Cu ocazia surprinderii în flagrant, inculpatul a negat că în schimbul acestei sume urma să efectueze intervenţia chirurgicală solicitată de investigator, susţinând că banii au fost primiţi cu titlu personal, deşi înregistrarea convorbirilor purtate de cei doi denotă, fără echivoc, faptul că banii au fost primiţi de inculpat în vederea efectuării actului medical solicitat”, au mai consemnat procurorii în rechizitoriu.

Imediat după flagrant, medicul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde procurorul de caz a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, însă a doua zi magistraţii de la Tribunal au respins propunerea de arestare a acestuia, dispunând faţă de el măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Medicul s-a întors la muncă, iar ancheta în cauză a continuat şi culmea este că, ştiindu-se cercetat, bărbatul tot n-a renunţat la metodele sale. Asta pentru că, o lună mai târziu, pe 18 aprilie 2012, a fost din nou prins în flagrant primind bani pentru efectuarea unui control de specialitate. Alte denunţuri s-au strâns la dosar, în timpul cercetărilor, procurorii concluzionând că medicul primea bani atât după efectuarea actelor medicale la care era abilitat prin fişa postului, dar că pretindea şi primea astfel de foloase şi înainte de acestea. În aceste condiţii, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Khalil Haney pentru patru infracţiuni de luare de mită şi pentru alte două infracţiuni de primire de foloase necuvenite, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 4 mai.

După şapte luni de proces, pe 14 decembrie 2012, magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat soluţia în dosar. Khalil Haney a fost condamnat la doi ani de închisoare, însă instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi l-a obligat pe medic la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Atât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi medicul, au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, apel soluţionat pe 10 mai a.c. de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins, ca nefondate, apelurile declarate în cauză de inculpat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, medicul fiind obligat la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Miercuri, 15 aprilie a.c., Khalil Haney a atacat cu recurs hotărârea Curţii de Apel Craiova, recurs ce se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia care se va lua aici va fi definitivă.

Sursa:www.cvlpress.ro

Un comentariu

  1. magistratii sunt si ei la fel ca medicul ce sa mai vb daca nu scapam de astfel de "oameni" cainii ne trag am ajuns o tara de rahat si de aceea plecam toti in strainatate ptr ca aici coruptia e la ea acasa
Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.