Inaugurarea podului Vidin-Calafat ar putea fi amânată

Inaugurarea podului Calafat- Vidin, stabilită pentru data de 14 iunie, ar putea fi amânată. Mircea Guţă, primarul din Calafat, a declarat că societatea care va administra podul nu a angajat până în momentul de faţă pe nimeni.

Cabinele politiştilor de frontieră ar trebui înlocuite deoarece acestea sunt prea mici.''La ora actuală nu sunt angajaţi pentru funcţionalitate. Conform legislaţiei în vigoare vor trebui respectate nişte reguli. Nu este timpul necesar pentru a face aceste lucruri'', a declarat Mircea Guţă, primarul din Calafat.  

Firma care va administra podul nu are niciun salariat, iar şefii nu făcut angajări. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj susţin că procedura de angajare la firmele de stat durează minim două săptămâni.  

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere vor fi încasate de statul român, iar bulgarii vor rămâne doar cu taxele feroviare.  

Imediat după ce se va da drumul la pod, distanţa dintre Vidin şi Calafat va fi parcursă în doar câteva minute. Ruta de tranzit după finalizarea podul Calafat-Vidin este: Germania-Zagreb-Belgrad- Drobeta-Turnu-Severin- Calafat-Vidin- Sofia-Salonic sau Istanbul. Firma constructoare a podului este FCC Construccion din Spania.Costul construcţiei podului este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească plăteşte circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman.

Sursa:adevarul.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.