DN 56 Craiova - Calafat, un coşmar pentru şoferi

O sută de mii de maşini vor traversa, în fiecare an, noul pod Calafat Vidin. Dar până să ajungă acolo, șoferii au nevoie de multă răbdare. DN 56, singura cale de legatură între Craiova și Calafat, este plin de gropi. Nici pe calea ferată nu este mai bine. Trenul parcurge 100 de km în trei ore și jumătate.

Drumul national 56 a intrat în reabilitare anul trecut. Construtorii au modernizat doar câtiva kilometri. Anul acesta însă compania de drumuri nu a mai alocat niciun leu pentru drumul dintre Calafat si Craiova, de aceea, cei aproximaitv 90 de kilometri sunt un coşmar pentru şoferi. Autorităţile locale au solicitat de nenumarate ori Guvernului să aloce bani pentru acest drum dar nu au primit un răspuns concret.

Oamenii din localităţile traversate de drumul national dintre Calafat si Craiova, sunt ingroziti la gandul ca tot mai multe masini de mare tonaj le vor zgudui peretii caselor crapate deja din cauza traficului greu.

Probleme mari vor fi cu traficul şi în Craiova din cauza autoturismelor care vor tranzita oraşul către Calafat.

În ceea ce priveşte calea ferată, abia de la anul, CFR intenţionează să investească în linia spre Calafat pentru a putea creşte viteza de circulaţie a trenurilor.  Ultima estimare a proiectului de modernizare indica un cost de 487 milioane de euro, inclusiv exproprierile şi alte cheltuieli neeligibile. Până atunci, călătorii sutn nevoiţi să parcurgă câteva ore până ajung la destinaţie.

Şi oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile pe care le oferă călătoria cu trenul.

Autoritățile din Craiova spun că vor amenaja o arteră rutieră în oraș, care să ajute la decongestionarea traficului.

Sursa:www.digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.