Advertisement

Locuitorii din Calafat, fără apă potabilă din cauza nivelului scăzut al Dunării

Calafat News
luni, august 12, 2013 | 12:32 Last Updated 2013-08-12T09:57:35Z
Locuitorii din Calafat nu au apă potabilă, începând de duminică seară, din cauza nivelului scăzut al Dunării, oamenii folosind fântânile publice din oraş, iar autorităţile speră ca furnizarea apei să fie reluată cât mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locuitorii din Calafat nu au apă potabilă, începând de duminică seară, din cauza nivelului scăzut al Dunării, oamenii folosind fântânile publice din oraş, iar autorităţile speră ca furnizarea apei să fie reluată cât mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locuitorii din Calafat au rămas fără apă potabilă la robinete duminică, după ora 22.00, după ce pompele Companiei de Apă Oltenia nu au mai putut fi ramorsate, din cauza nivelului scăzut al Dunării.

"Angajaţii Companiei de Apă au încercat, iar pentru 20 de minute au reuşit să le repornească, dar după aceea nu au mai putut face nimic. Oricum de ieri (n.r. - dumnică) de pe la ora 13.30, se merge pe o rezervă de apă a Companiei. Oamenii sunt la faţa locului şi încearcă să găsească soluţii. Ce am putut noi să facem, ca primărie, pentru că această situaţie nu se întâmplă prima dată, este al treilea an în care ne tot confruntăm cu această problemă. Avem 27 de fântâni, care sunt la limita potabilităţii, dar se poate consuma apă din ele. Nu este la cel mai calitativ nivel, dar nici de nebăut. Oricum, avem pompe electrice pentru toate aceste fântâni, nu avem cozi, alimentarea se face normal. Apa pe care o preiau oamenii este mai mult pentru uz menajer. Noi sperăm să nu dureze prea mult situaţia cu pompele şi să fie reluată furnizarea cât mai repede", a declarata Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat.

Angajaţii Companiei de Apă Oltenia lucrează încă de duminică seară la ramorsarea pompelor, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu au reuşit să le repornească.

"S-a lucrat cu personalul din Calafat toată noaptea. Am trimis şi o echipă de la Craiova la faţa locului. Din cauza nivelului scăzut al Dunării, pompele ating nisipul şi nu se ramorsează. Încercăm să remediem cât mai repede problema, să săpăm în zonă. Noi am avertizat din urmă cu aproximativ o săptămână autorităţile că în această perioadă de secetă, populaţia trebuie să folosească raţional cantităţile de apă, cum ar fi udatul grădinilor", a declarat Constanin Mitriţă, directorul Companiei de Apă Oltenia.

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, înregistra, în 9 august, o scădere uşoară până la valoarea de 2.550 metri cubi pe secundă (mc/s), conform prognozei INHGA-CNPB, situându-se sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Locuitorii din Calafat, fără apă potabilă din cauza nivelului scăzut al Dunării

Trending Now

Advertisement