Ziua informării preventive marcată cu „porţi deschise” la ISU Dolj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj organizează, astăzi, o serie de manifestări pentru a atrage atenţia populaţiei asupra efectelor neglijenţei şi improvizaţiilor. Asta pentru că, începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a declarat fiecare zi de 13, care se suprapune cu ziua cu marţi, drept „Marţi 13 – Ziua Informării Preventive” în România.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj îşi „deschide porţile” la sediile Detaşamentelor de Pompieri 1 şi 2 din Craiova, Detaşamentul de Pompieri Calafat, Secţia de Pompieri Craiova, Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti şi Garda de Intervenţie Bechet. În plus, în centrele comerciale din Craiova vor fi amenajate puncte de informare preventivă.

„Din cauza neglijenţei, statisticile consemnează anual peste 200 de persoane decedate în urma incendiilor, cele mai frecvente cauze fiind defecţiunile sau improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze precum şi coşurile de fum necurăţate. Pentru a afla regulile de prevenire a incendiilor dar şi a altor situaţii de urgenţă şi pentru a vedea tehnica din dotarea pompierilor, îi aşteptăm pe toţi cetăţenii interesaţi la sediile subunităţilor noastre, dar şi la punctele de informare”, ne-a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.

Sursa:www.cvlpress.ro
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.