Modificările la Codul rutier au intrat în vigoare ieri

Conform noului Cod rutier, care a intrat ieri în vigoare, dacă transportaţi persoane în stare de ebrietate sunteţi pasibili de amenzi drastice. Nici bicicliştii nu au scăpat de schimbări, fiind obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate. Toţi şoferii au interzis să circule pe acostamentul drumului, aşa-numita bandă de urgenţă. Excepţie fac bicicliştii, care pot folosi acostamentul dacă nu dispun de piste special amenajate şi nu pun în pericol circulaţia. Mopediştii au obligaţia să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, pe trecerile de pietoni se vor da jos de pe vehicule şi le vor folosi ca pietoni.

Noile prevederi privind examenul pentru permisul auto stipulează că proba teoretică, sau „sala”, cum mai este cunoscută, este valabilă un an de la promovare. Totodată, posesorii de permis auto categoriile B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare. Şoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar şoferii cu permis C au voie şi cu tractoare mai mari. Hotărârea Guvernului nr.480/2013 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1.391/2006 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454, din 24 iulie 2013 şi intră în vigoare la 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Candidaţii care până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri au fost declaraţi „admis” la proba teoretica şi nu au finalizat examenul pentru obţinerea permisului de conducere susţin proba practică în conformitate cu reglementările în vigoare la data promovării probei teoretice.

Sursa:www.cvlpress.ro
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.