Advertisement

Ghiulea de 12 kg, descoperită în cimitirul din Ciuperceni Vechi

Calafat News
vineri, septembrie 06, 2013 | 10:31 Last Updated 2013-09-06T07:58:04Z
Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” a judeţului Dolj a fost solicitată, ieri, să intervină pentru asanare de muniţie.  Mai exact, pentru asanarea unei ghiulele de aproximativ 12 kg, identificată ca fiind din Primul Război Mondial, găsită în cimitirul din localitatea Ciupercenii Vechi. 

Aseară, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi telefonic de un cetăţean din localitate, cu privire la faptul că în timp ce săpa o groapă în cimitirul oraşului a descoperit un proiectil. La faţa locului s-a deplasat o patrulă din cadrul poliţiei municipale care a asigurat perimetrul până la sosirea echipei de pirotehnişti din cadrul ISU Oltenia Dolj. 

Aceştia au ridicat proiectilul respectiv în vederea depozitării şi distrugerii, stabilind că este o ghiulea de aproximativ 12 kgcare provine din Primul Război Mondial. Conform reprezentanţilor ISU “Oltenia”, proiectilul a fost identificat, ridicat, trasportat şi depozitat în condiţii de siguranţă şi fără probleme, urmând a fi distrus.

Sursa:www.craiovaforum.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ghiulea de 12 kg, descoperită în cimitirul din Ciuperceni Vechi

Trending Now

Advertisement