Advertisement

Gică Popescu şi-a prezentat programul cu care vrea şefia FRF

Calafat News
miercuri, ianuarie 15, 2014 | 08:35 Last Updated 2014-01-15T06:35:11Z
Fostul jucător al Universităţii Craiova, Gică Popescu, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele puncte din programul “E timpul! Respect România!”, programul său de candidatură la şefia Federaţiei Române de Fotbal. 11 subiecte a atins Gică Popescu, fostul jucător al Universităţii Craiova, la conferinţa în care şi-a prezentat programul pe care vrea să îl pună în practică, dacă va câştiga şefia FRF.

Alături de el s-au aflat Gică Hagi, Bogdan Stelea şi Ilie Dumitrescu, foşti fotbalişti ai “Generaţiei de aur”, conduşi la acea vreme chiar de Gică Popescu, în teren. Printre punctele prezentate de Popescu se numără înfiinţarea a opt centre regionale pentru fotbalul juvenil, fiecare dintre acestea urmând să aibă o selecţionată.  42 de scouteri vor avea obligativitatea de a cunoaşte copii şi juniorii care sunt în circuit.

Toţi antrenorii de la loturile naţionale vor colabora între ei. De exemplu, când echipa de 15 ani are un meci, toţi antrenorii naţionalei trebuie să fie acolo. Astfel putem crea un grup cu acelaşi mod de a gândi. Ei vor răspunde în grup în privinţa rezultatelor. Antrenorii de la lot vor fi obligaţi să locuiască în Bucureşti. Trebuie să creăm antrenori capabili să implementeze această strategie, toţi vor avea licenţă UEFA.
A spus Gică Popescu

Pensii pentru fotbalişti

Preluând un model occidental, Gică Popescu vrea să promoveze un fond de pensii pentru fotbalişti, la care să cotizeze toţi jucătorii din primele trei ligi. Ar urma ca la retragere, aceştia să beneficieze de o pensie.

Acest fond va fi bazat pe modelul celui existent acum în Olanda, la care şi eu am contribuit timp de patru ani. În ciuda reticenţei mele iniţiale, am fost obligat să cotizez la acest fond de pensii. În urma celor patru ani de contribuţii, primesc timp de 30 de ani suma de 5.000 de euro lunar.
A spus Popescu

Alte puncte prezentate în programul “E timpul! Respect România!” sunt: atragerea copiilor către fotbal, înfiinţarea unui ligi regionale, atragerea stranierilor, apropierea tinerilor fotbalişti de fostele glorii ale echipei naţionale.  

Gică Popescu şi-a prezentat şi echipa cu care ar dori să lucreze la federaţie, dacă va câştiga alegerile:

Anghel Iordănescu- director tehnic;
Gică Hagi - se va ocupa de implementarea strategiei la nivel naţional;
Bogdan Stelea- antrenor U21;
Adalbert Kassai - secretar general;
Dumitru Mihalache- director dezvoltare;
Cristian Bivolaru- relaţii internaţionale;
Paul Prodan - director financiar;
Ilie Dumitrescu - director al departamentului strategie şi program;
Mihai Neguţ - PR.

Sursa:www.editie.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Gică Popescu şi-a prezentat programul cu care vrea şefia FRF

Trending Now

Advertisement