News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Campanie anticorupţie organizată de DGA

Campanie anticorupţie organizată de DGA


Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj au demarat o campanie de prevenire a faptelor de corupție în rândul personalului de la Punctele de Trecere a Frontierei din județul Dolj. Oamenii legii au fost prezenți la PTF Calafat unde au discutat cu polițiștii de frontieră și au împărțit zeci de pliante cu sfaturi și recomandări, atât personalului din cadrul MAI, cât și persoanelor care au trecut frontiera României, activitățile urmând să continue pe parcursul acestei luni.

Direcţia Generală Anticorupţie, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a demarat o campanie de conştientizare anticorupţie, pe baza „Planului comun de măsuri privind prevenirea faptelor de corupţie în rândul personalului din cadrul punctelor de trecere a frontierei”, în cadrul căreia au fost realizate un număr de 250.000 flyere în limba română şi 50.000 flyere în limba engleză, ce vor fi distribuite la nivelul unui număr de 21 structuri ale Poliţiei de Frontieră Române, care în semestrul I 2014 au îndeplinit criteriul tranzitării de peste 200.000 de persoane.

Pentru că acum este perioada cu cel mai mare flux de călători la graniță, la nivel local, campania a debutat la începutul acestei săptămâni, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, ofițerii D.G.A – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi polițiștii P.T.F Calafat Rutier împărțind pliante persoanelor care au intrat în România prin acest punct. Asta după ce ofițerii anticorupție au discutat cu polițiștii de frontieră și i-au instruit să nu primească șpagă.

“Corupţia este percepută de majoritatea populaţiei ca un fenomen deosebit de grav şi periculos, care subminează structurile de autoritate publică, le reduce credibilitatea şi eficienţa. De asemenea, o parte dintre cetăţeni privesc corupţia ca pe o modalitate de a-şi rezolva o serie de probleme, motiv pentru care fenomenul se menţine sau se dezvoltă, în funcţie de anumiţi factori favorizanţi.

Responsabilizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) şi conştientizarea pericolului implicării în fapte de corupţie reprezintă unul din obiectivele majore ale activităţii de prevenire a corupţiei desfăşurată de către Direcţia Generală Anticorupţie și implicit de Serviciul Județean Dolj”, ne-a declarat comisar șef Ionel Gone, șeful Serviciului Județan Anticorupție Dolj.


Acţiunile de informare şi conştientizare adresate atât personalului propriu, cât şi cetăţenilor trebuie susţinute şi de o serie de măsuri care să conducă la reducerea riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie. În acest sens, strategia naţională anticorupţie pe perioada 2012–2015, aprobată prin H.G. nr. 215 din 20 martie 2012, face referire la patru obiective generale, unul dintre acestea fiind „Creşterea gradului de educaţie anticorupţie”. Pentru atingerea acestui obiectiv, una dintre acțiunile avute în vedere și stabilite ca prioritate la nivel național este „Creşterea gradului de informare a publicului cu privire la impactul fenomenului de corupţie”. Ori, tocmai pentru a determina personalul din cadrul MAI să respingă corupţia, au fost demarcate campanii de informare și conștientizare în fiecare județ.

În plus, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări privitoare la săvârșirea unor fapte de corupție de către angajații Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, cei interesați pot folosi linia telefonică gratuită Tel Verde 0800.806.806, numărul de telefon 0251.553.951, email dolj.dga@mai.gov.ro.

Audiențe sunt în fiecare zi de miercuri, între orele 12.00-15.00 la D.G.A. – S.J.A. Dolj din str. Amaradia, nr.  93 – 95; iar petițiile scrise pot fi expediate prin poștă pe adresa serviciului: Craiova, str. Amaradia, nr. 32-34.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu