News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Cinci migranţi, ascunşi într-un automarfar, depistaţi la P.T.F. Calafat

Cinci migranţi, ascunşi într-un automarfar, depistaţi la P.T.F. Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit cinci persoane de sex masculin care intenţionau să intre ilegal în România, ascunse într-un automarfar, condus de un cetăţean ceh.

În data de 21.08.2014, în jurul orelor 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, conducând un automarfar marca DAF, cetăţeanul ceh Oldrich Z., în vârstă de 35 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, confecţii metalice din Turcia pentru o firmă din România.

Cu ocazia controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat că şnurul folosit pentru sigilarea
compartimentului marfă era secţionat. În urma folosirii aparatului de verificare a concentraţiei CO2 din interiorul compartimentului de marfă al mijlocului de transport, acesta a indicat valori foarte ridicate. 

Drept urmare, s-a procedat la deschiderea automarfarului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre confecţiile metalice transportate, cinci persoane de sex masculin. 

În cadrul cercetărilor, s-a constatat faptul că persoanele respective nu posedau niciun document de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională .

Şoferul automarfarului, cetăţeanul ceh, a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre prezenţa celor cinci persoane în compartimentul marfă. Poliţiştii de frontieră români au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor implicate, iar conform protocolului româno - bulgar, acestea au fost predate, împreună cu mijlocul de transport, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt S.T.P.F. DOLJ - subcomisar de poliţie RUDĂREANU DĂNUŢ 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu