Advertisement

Taxa pentru traversarea podului Vidin – Calafat ar putea fi redusă la jumătate

Calafat News
luni, octombrie 27, 2014 | 06:53 Last Updated 2014-10-27T04:53:46Z

Taxa pentru traversarea de către autoturisme a celui de-al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria ar putea fi înjumătăţită, potrivit unui oficial al companiei care administrează infrastructura.

Preţul pentru traversarea podului Calafat – Vidin de către autoturisme ar putea fi redus la 3 euro de la 6 euro, cât este în prezent, potrivit lui Hristo Monev, vice-preşedinte al Board-ului companiei care administrează podul, potrivit publicaţiei bulgare novinite.com, care citează dintr-un interviu din presa locală.

Potrivit oficialului companiei, veniturile lunare din taxă sunt de un milion de euro, dintre care doar 5% sunt aferente automobilelor, sau 50.000 de euro, restul fiind datorate transportatorilor de marfă şi de pasageri.

Acesta susţine că reducerea taxei pentru autoturisme ar impulsiona traficul, prin alinierea preţurilor de traversare la cele ale podului dintre Giurgiu şi Ruse.

De la deschiderea traficului în iunie 2013 şi până la sfârşitul lunii septembrie 2014, peste 500.000 de vehicule au traversat graniţa pe pod, în ambele sensuri. În perioada iulie – septembrie, traficul a crescut cu 25-30% în termeni anuali.

Cel mai mare trafic este generat de transportatorii bulgari, 60-65%, urmaţi în top de cei polonezi, 12-14%, turci, 8-10% şi români, 5-6%. Tirurile de peste 12 tone reprezintă 40-45% din totalul traficului.

Monev a mai anunţat că va fi deschisă o nouă rută feroviară pe direcţia Sofia-Vidin-Budapesta la începutul acestei ierni.

sursa:economica.net
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Taxa pentru traversarea podului Vidin – Calafat ar putea fi redusă la jumătate

Trending Now

Advertisement