Taxa pentru traversarea podului Vidin – Calafat ar putea fi redusă la jumătate

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Taxa pentru traversarea de către autoturisme a celui de-al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria ar putea fi înjumătăţită, potrivit unui oficial al companiei care administrează infrastructura.

Preţul pentru traversarea podului Calafat – Vidin de către autoturisme ar putea fi redus la 3 euro de la 6 euro, cât este în prezent, potrivit lui Hristo Monev, vice-preşedinte al Board-ului companiei care administrează podul, potrivit publicaţiei bulgare novinite.com, care citează dintr-un interviu din presa locală.

Potrivit oficialului companiei, veniturile lunare din taxă sunt de un milion de euro, dintre care doar 5% sunt aferente automobilelor, sau 50.000 de euro, restul fiind datorate transportatorilor de marfă şi de pasageri.

Acesta susţine că reducerea taxei pentru autoturisme ar impulsiona traficul, prin alinierea preţurilor de traversare la cele ale podului dintre Giurgiu şi Ruse.

De la deschiderea traficului în iunie 2013 şi până la sfârşitul lunii septembrie 2014, peste 500.000 de vehicule au traversat graniţa pe pod, în ambele sensuri. În perioada iulie – septembrie, traficul a crescut cu 25-30% în termeni anuali.

Cel mai mare trafic este generat de transportatorii bulgari, 60-65%, urmaţi în top de cei polonezi, 12-14%, turci, 8-10% şi români, 5-6%. Tirurile de peste 12 tone reprezintă 40-45% din totalul traficului.

Monev a mai anunţat că va fi deschisă o nouă rută feroviară pe direcţia Sofia-Vidin-Budapesta la începutul acestei ierni.

sursa:economica.net

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.