Advertisement

Elevii şi preşcolarii se întorc la şcoală

Calafat News
luni, februarie 09, 2015 | 06:32 Last Updated 2015-02-09T04:32:19Z
Elevii şi preşcolarii se întorc, de astăzi, la cursuri, după o vacanţă de o săptămână.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cursurile semestrului al doilea, care încep astăzi, se vor încheia pe 10 aprilie. Între 11 şi 19 aprilie, copiii vor avea parte de o nouă vacanţă, cea de primăvară. Se vor întoarce la şcoală pe 20 aprilie şi vor încheia cursurile acestui an şcolar pe 19 iunie. 

Săptămâna 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit ‘Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!’, iar tezele din semestrul al doilea se vor susţine, de regulă, până la data de 22 mai.
Simulările examenelor naţionale se vor desfăşura în zilele de 23, 24 şi 25 februarie — Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie — bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 şi 29 mai, zi în care vor încheia cursurile. Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Evaluarea naţională va începe anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de Limba şi literatura română.

sursa:editie.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Elevii şi preşcolarii se întorc la şcoală

Trending Now

Advertisement